Anna blogja

Egy egyedülálló anya nehéz napjai a tinédzser lányával...

Hova engedjük el bulizni tizenéves lányunkat?

Kedves Látogató, üdvözöllek a blogomon! A nevem Anna, egy egyedülálló anyuka vagyok, akinek egy elég problémás tizenéves lánya van. A blog fő oka is az, hogy megosszam tapasztalataimat veletek és esetleg segítséget kérjek a problémás szituációk megoldásához.
Gondolom nem kell ecsetelnem, mennyire problémás időszak ez a fiatal lányok számára. Mindannyian voltunk tinédzsrek, tudjuk milyen változásokon esünk át a pubertáskor végén, mégis úgy árzem, a mai világban sokkal több veszély leselkedik a fiatal lányokra.
A napokban hatalmasat veszekedtem a lányommal. Mostanában mindig a bulizás a fő konfliktusforrás. Egyáltalán nem mondanám, hogy szigorúan fogom a lányomat, csak igyekszem megvédeni a rá leselkedő veszélyekről. A lányom még csak 16 éves, a barátnőivel el szeretett volna menni egy zenei esztiválra. Ezzel még nem is lenne baj, de nem gondolom, hogy 16 évesen egyből egy 5 napos elektronikus zenei fesztiválon kéne elindítani a bulizós karrierjét. Ráadásul nem éppen bizalomgerjesztő dolgokat hallottam erről a bizonyos fesztiválról.
festival1.jpg

Kicsit utánanéztem ennek a zenei rendezvénynek. Nevezzük nevén a gyereket, az Ozora fesztiválról van szó. Megnéztem a neten elérhető összes képet és videót az eddigi fesztiválokról, egyrészt szimpatikusnak találom a színes ruhákat, a kevésbé fogyasztás-orientált hozzáállást, és habár ez a fajta zene au én generációmnak inkább zajnak számít, a színpadi díszletek és a dekoráció tényleg egészen egyedülálló és lenyűgöző.
Az egyetlen problémám, amit gyakorlatilag nyílt titokként kezel mindenki, hogy ezen a fesztiválon bizon elég elterjedt dolog a drogfogyasztás. Semmi kétségem nincs afelől, hogy az én lányomnak ennél több esze van. Elképzelhető, hogy kíváncsi lenne ezekre a dolgokra, de nagyon jó kapcsolatban vagyunk, mindent megbeszélünk egymással, és amikor a lányom őszintén a szemembe nézt és azt mondja, hogy bízhatok benne, nem nyúlna sosem ilyen kétes eredetű szerekhez, én vakon megbízom benne. A félelmem legfőbb oka, hogy elképzelhtő, hogy nem csak a lányomon múlik ez a dolog. Annyi rosszat hallani az éjszakai életről, hogy lányok italába csempészik bele a kábítószereket. Mivan, ha a kislányom – jóllehet sosem drogozna önszántából – a tudta nélkül mégis valamilyen szer hatása alá kerül? És én nem lehetek ott, hogy megvédjem.
festival2.jpg

Ti mit tennétek a helyemben? Elengednétek? Tényleg ennyire veszélyes a hylezet, vagy csak a sajtó fújja fel ennyire? Egyáltalán, van helye egy 16 éves lánynak egy ilyen zenei fesztiválon? Kérlek Titeket, osszátok meg velem a tapasztalaitokat, elég tanácstalan vagyok, nem szeretek veszekedni a lányommal, a bartnői már megkapták a szülői engedélyt a fesztiválra, gyakorlatilag rajtam múlik, hogy mehetnek-e.
Top of page

Profile

annakovats

Author:annakovats
Welcome to FC2!

Latest journals

Latest comments

Latest trackbacks

Monthly archive

Category

Category: None (1)
buli (1)

Search form

Display RSS link.

Link

add link

Friend request form

Want to be friends with this user.